Unconfigured Ad Widget

Collapse

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dil okulu sonrasi kaçak yaşamaya başlamak

Collapse

Unconfigured Ad Widget

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Dil okulu sonrasi kaçak yaşamaya başlamak

    Merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım. Uzun zamandır planlayıp en sonunda bu kararı aldım. Ne kadar doğru veya ne kadar yanlış olduğu umurumda değil. Sormak istediğim bir takım sorular var. Şu anda çalışıyorum ve bir sene sonrası için gerekli imkanlarım oluşacak. Amerika'da bir dil okuluna kaydolup dili geliştirmeyi istiyorum. Aslında bu bahane diyebiliriz. Gittikten sonra vize süresi dolunca dönmemeyi planlıyorum. Kaçak çalışıp Kaçak olduğum süre boyunca karşıma çıkabilecek engeller veya yaşayabileceğim zorlukları az çok tahmin etsem de size de sormak istiyorum. Belki buna benzer yaşanmış şeyler görmüşsünüzdür. Asıl merak ettiğim şeyleri maddeler halinde soracağım.
    A) Hangi şehirde dil eğitimi almalıyım vize bitiminde hangi şehire gitmeliyim.
    B) Ne gibi yerlerde, işlerde çalışabilirim? Aşçılık ve garsonluğum var. Elimden gelen her işi de yapabilirim.
    C) İleride kaçaklıktan vatandaşlığa geçme ihtimalim var mı? (Evlilik vs)
    D) Kaçak olduğum süre boyunca barınma bakımından ne gibi yerlerde kalmamı tavsiye edersiniz? Ev tutsam faturalar nasıl ödenecek?
    E) Hastalık gibi durumlarda biliyorum gidemem fakat gidebileceğim hiç mi bi yer yok?
    F) Sosyal sigorta numarası alındığını duydum. Bununla ehliyet vs. şeyler alabilir miyim? Ne işe yarar?

    Şimdilik merak ettiklerim bunlar. Aklımda olan budur. Aklımdaki de uygulanacak. Gelip burada beni karalayacak, sinirimi bozacak, aleyhime mesajlar atacak kişiler mümkün olduğunca hızlı bi şekilde konumu terk etsin. Yardım edebilecek kişiler ile konuşmak istiyorum. Teşekkürler.
    Last edited by need15; 11-01-2017, 16:25. Reason: Eksik kelime

  • #2
    Dostum selam, sorduğun tüm sorulara yanıt veremem ama elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım,
    Benim bir arkadaşım work and travel ile gitti ve kaçak olarak çalışıyor şuan, gelmeyi de düşünmüyor, şuan AVM'lere ki telefon standlarında çalışıyormuş. Biri ile münakaşaya girmedikten sonra seni şikayet etmedikten sonra bişey olacağını sanmam.
    Kaçak olduğun için ev kiralayabileceğini düşünmüyorum, onun için SSN lazım sanırım,
    Ehliyet almak için SSN gerekmiyormuş, benim arkadaşım kaçak olduğu halde 75$ karşılığında ehliyet almış hatta iki kere de polis çevirmesine girmiş, bi sıkıntı yaşamamış

    Yorum


    • #3
      Yorumunuz için teşekkür ederim bana biraz daha güç verdi. Öyle münakaşaya girecek sorunlu bi tip değilim. Acaba arkadaşınız telefon standlarında ne kadar kazanıyor ve nerede kalıyor bilginiz var mı?

      Yorum


      • #4
        Hiçbir zaman vatandaş olamayacaksın. Hadi şimdi gittin ve bir şekilde iş de buldun. Hastalandığında yada yaşlandığında ne olacak? Yanında kimse olmayacak.

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: mow_ View Post
          Hiçbir zaman vatandaş olamayacaksın. Hadi şimdi gittin ve bir şekilde iş de buldun. Hastalandığında yada yaşlandığında ne olacak? Yanında kimse olmayacak.
          Derken? Yarın bi gün sevip evlenme kararı aldığım zaman kim beni vatandaşlığa almayacak? Buna kimsenin gücü yetmez. Bilgilerinizi pekiştirseniz iyi olur bence. Sağlık problemleri konusunda kaçak olduğum sürece haklısınız. Sorduğum sorulara cevap arıyorum zaten.
          Ayrıca amacım kaçak kalmak değil. Temize çıkmanın yolunu bulmak.

          Yorum


          • #6
            Evlendiğinizde,sizi vatandaşlığa almayacak,kimin gücü yetecek diyorsunuz ya!!!!Yasaların gücü yetecek.Evlenerek vatandaşlık alındığı doğru,ama bunun için kaçağa düşmemeniz gerek.Çünkü evliliğinizin gerçek olduğuna inanmaları için kaçağa düşmemeniz gerek.Düştükten belli bir süre sonra evlenseniz de bu mümkün olmayacak.Bence yasaları araştırın önce,yoksa çok başınız ağrır.Hakkınızda hayırlısı.

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: need15 View Post
              Yorumunuz için teşekkür ederim bana biraz daha güç verdi. Öyle münakaşaya girecek sorunlu bi tip değilim. Acaba arkadaşınız telefon standlarında ne kadar kazanıyor ve nerede kalıyor bilginiz var mı?


              Arkadaşım work and travel ile gittiğinde Türk biri ile tanışmış, bu işi aslında o adam yapıyormuş, gel zaman git zaman arayı iyice kuvvetlendirmiş, ve şuan da o adamın evinde kalıyor, odasında kaldığı için bir miktar kira veriyor gibi yani. Bildiğim kadarıyla saate 10 dolar kazanıyor, açıkçası gönül ister ki legal çalışabilelim Amerika da fakat şeytan dürtmüyor değil bazen, Türkiye'nin durumu çok mu iyi de burda ayni zorluğu çekeceğime orda çekerim diyorum bazen

              Yorum


              • #8
                Gel guzel kardesim gel.. trump baba seni de kervana bi katsin da dunyayi tersten bi gostersin o zaman anlarsin belki "gercek" hayati...
                Ulan bi kere de dogru is yapmaya calisin, isin kolayina kacmadan, yalana,dolana bulasmadan..Ben oraya geldim acaba burda nasil yasal yollardan tutanabilirim, ekmegimi kazanabilirim diye sorma sakin..!
                Ben de 24 yasimda amerikaya geldim, cocukluk hayalimdi, stajimi yaptim, ogrenci vizeme dondum, omrum calismakla, yasal kalarak bu ulkenin vergisini odeyerek vatandaslik yoluna girdim.. hic bi zaman ulan ben de kacak olayim cabazlik yaparak bi seyler elde edeyim demedim..
                Bu kafayla gidersen gun gunes yuzu gostermezler guzel kardesim..

                Yorum


                • #9
                  Xxx'xxxxxccccccxxxxxx
                  Last edited by yasarusa; 13-01-2017, 04:12.

                  Yorum


                  • #10
                    Bir Gercek....Amerikada Evlilik yolu ile oturum almislarin sayisi... "Yuzde Seksendir"....Bu forumdada oturum almis kisilerinde yuzdesi budur....Forumda bile cok az kisi diger yollardan oturum izni almistir...Cunku en kolay oturum izni yolu budur...Eger Evliliginiz gercekse basvurduktan sonra kisa bir sure icinde calisma kartiniz ve ardindan Green kartiniz gelir adresinize....Diger oturum yollarina bakarsaniz yillar surer oturum izni almak vede zordur...Ornegin zor bir vizeler olan H-1 Vizesinin veya Ayslum iltica V.S. gibi oturma izinlerinin yerine getirilmesi sartlarina bakin....Bunlara baktiktan sonra birde evlilik ile oturum sartlarina bakin... Digerlerinde yillarca suren islemler eger "Evliliginiz gercekse" cok kisa surede bitiyor....Bu yuzden Amerikada evlilik ile yapilmis oturum izni sayisi her zaman yuksektir diger oturum izinlerine gore....Bir Amerikan gercegidir bu....

                    Yorum


                    • #11
                      Bu sorulacak ve danışılacak bir konu değil..

                      Yorum


                      • #12
                        ondan sonra neden kota koyat ülkeler bazı ülkelere belli oluyor işte. yasal yolunu bulun kardeşim yasal . sen doğru olana git o zaman hukuk senden yana olur .sen baştan evi çürük yapıyorsun . biliyoruz kötü gitmek istiyorsun ama sen doğru başla işine gerisi elbet gelir .
                        Forumda cevap veremezsem lütfen bana mail atın bazen konuları takip edemiyorum.
                        Teşekkür ederim
                        Mailimi İsteğin Lütfen.
                        Yaş 33
                        Mersin
                        Bekar
                        Memur

                        Us Turist Vize
                        Canada Turist Vize

                        http://abd-turk.com

                        Yorum


                        • #13
                          Merhabalar
                          hic bir zaman illegal yollari secmeyin derim.Cunku yasal ve daha kolay olan yollar vardir. Neyse buda benden kacak olarak gitmek isteyenlere veya kalmak isteyenlere hic bir zaman vatandas olamazsin,hic bir zaman hastaneye gidemezsin calisamazsin yada is kuramazsin diyenlere gelsin

                          https://www.youtube.com/watch?v=7H73A78Tyn0

                          simdi istisnalar kaideyi bozmaz felan derler neden bunu yazan arkadas istisna olmasin yani neden ben onunde bir engel gormuyorum ki engel olsa dahi insanlar engelleri asarak hayvanlardan farkli bir varlik olduklarini kanitlarlar. hani forumde su tipler varya ''gercekleri konusuyoruz, siz hayal ettiklerinizi duymak istiyorsunuz'' onlara cevabim eminim ki bu insanlarda gercekleri duymak istiyordur. Senin bu konu hakkindaki prensiplerini degil. kardesim sana cevabim kacak islere bulasma. Ve baskasinin fikirleri senin gercekligin olmasin. Ki zaten dil okulu ile gidip orada yasayan akraba ve arkadaslarim var. oyle amerikaya dil okulu ile gidip kalmak'la atom bombasi yapmayi es deger tutan insanlarida hic dinleme zaten. SAYGILAR VE SEVGILER

                          Yorum


                          • #14
                            Sadece dokumansiz girmis olanlar icin yasal olma sansi yok. Yani sinirdan pasaportsuz gecenler, gemiden atlayanlar gibi.
                            Fethiye Temiz

                            "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                            Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                            "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                            Yorum


                            • #15
                              benim anlamadığım ne diye kaçak duruma düşüyorsun? i-20 aktif olduğu müddetçe kaçak olmazsın ki? kaçak çalışmak başka kaçak olarak kalmak başka. bence bunların farkına varmalısın. kaçakken evlenirsen başka i-20 aktifken evlenmen bambaşka.

                              fakat bu yaptığın hareket yüzünden senin ardından öğrenci olarak abd ye gitmek isteyecek olanlara haksızlık yapacağını unutma.

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              İşleniyor...
                              X