Unconfigured Ad Widget

Collapse

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Amerikada evlilik / sonrasi islemler

Collapse

Unconfigured Ad Widget

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Eğer ilgili konudaki soru ve yanıtları biraz okuyup araştırsanız,sorularınızın yanıtını bulacaksınız.Fethiye hanım yanıtı da vermiş üstelik,nişanlınız oradan başvuracak.Buradan konsolosluk başvurusu olmuyor.Hayırlısı olsun hakkınızda.

    Yorum


    • İşlemler bir çok kişi için uzun sürüyor. Forumun ilgili konularını dikkatlice okuyun, doğru adımı atın.
      Türkiye de evlenmek, neredeyse en uzun süren işlemlerden...
      Last edited by Zuhal; 13-12-2016, 01:13.

      Yorum


      • Merhaba,
        Amerikada evlilik sonrasi Turk makamlari bilgilendirmeyle ilgili neler yaptiginizi ogrenebilir miyim. ?
        Evlilik tescilini konsolosluktan yaptirdim, e-devlet'ten kontrol ettigimde soyadim degisti fakat nufus cuzdanimi ve pasaportumu da degistirmeli miyim? Nisanlilik vizesi, oturum, vs artik ucan kusa dokuman hazirlamaktan biktim.
        Eger nufus cuzdanimi ve/veya pasaportumu degistirmezsem; Turkiye'ye girerken sorun yasar miyim sistemde evli olarak gorundugum icin? Deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
        Tesekkurler.

        Yorum


        • Orjinal yazı sahibi: mjo View Post
          Aynen ben de öyle düşünüyordum sonra baktım bazıları gelir gelmez başvurup almış. I-94 Expire olmadan başvurun vs yazmışlar. Kafam karıştı, sormak istedim.

          Çok teşekkürler cevabınız için.
          Merhaba,

          Yanlis mi anlamadim bilemiyorum ama ben SSN'i AOS basvurusundan once aldim. 10 gun icinde geldi. Gecen hafta da AOS'u gonderdik.

          Yorum


          • Almaniz bir sey ifade etmez, calisma izniniz olmadan zaten kullanamazsiniz, uzerinde "immigration'in izniyle" yazar.


            Orjinal yazı sahibi: jfk View Post
            Merhaba,

            Yanlis mi anlamadim bilemiyorum ama ben SSN'i AOS basvurusundan once aldim. 10 gun icinde geldi. Gecen hafta da AOS'u gonderdik.
            Fethiye Temiz

            "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

            Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

            "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

            Yorum


            • Sorun yasamazsiniz, evlilik belgenizi yaninizda tasirsiniz ama pasaportunuzu degistirebilirsiniz isterseniz, bu islemleri bulundugunuz eyaletin bagli oldugu konsolosluktan yaparsiniz. Unutmamaniz gereken bir sey var ki o da, seyahat ederken pasaportunuzda hangi soyadi varsa biletinizi o soyadiyla almaniz gerektigi.


              Orjinal yazı sahibi: ezgi View Post
              Merhaba,
              Amerikada evlilik sonrasi Turk makamlari bilgilendirmeyle ilgili neler yaptiginizi ogrenebilir miyim. ?
              Evlilik tescilini konsolosluktan yaptirdim, e-devlet'ten kontrol ettigimde soyadim degisti fakat nufus cuzdanimi ve pasaportumu da degistirmeli miyim? Nisanlilik vizesi, oturum, vs artik ucan kusa dokuman hazirlamaktan biktim.
              Eger nufus cuzdanimi ve/veya pasaportumu degistirmezsem; Turkiye'ye girerken sorun yasar miyim sistemde evli olarak gorundugum icin? Deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
              Tesekkurler.
              Fethiye Temiz

              "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

              Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

              "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

              Yorum


              • Merhaba Arkadaslar
                Last edited by OnurY; 03-01-2017, 02:20.

                Yorum


                • Merhaba FethiyeHanim,
                  Gectigimiz yil Eylul ayinda evlendim.Parmak izimi vermek uzere,gocmenlik ofisine gittim.Akabinde saglik raporu
                  ile ilgili bir posta aldim.Istenilen raporu hazirlama yetkisi olan doktor, gerekli testleri yaptiktan sonra kapali bir zarf verdi.
                  Aldigim bu zarfi, gocmenlik oficine posta ile mi gonderecegim,yoksa mulakata giderken yanimda mi goturecegim?
                  Ayrica. biran evvel Turkiye`ye gitmek istiyorum babam rahatsiz.(esimle birlikte) sosyal guvenlik numaram ve seyahat iznimin
                  ulasmasi sizce ne kadar surer?

                  Yorum


                  • Inanin bilemem, saglik raporunuz sizden istendiginde o mesajda yazar diye dusunuyorum ne zaman iletmeniz gerektigi. Turkiye'de olsaydiniz mulakatta yaninizda goturuyorsunuz ama Amerika'da nasil oluyor bilmiyorum. Seyahat dokumaniniz ne zaman gelir onu bilemiyorum, yakin zamanlarda deneyimlemis arkadaslar sanirim bir fikir verir.
                    Fethiye Temiz

                    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                    Yorum


                    • merhaba, k1 vizesi ile amerikaya girdikten sonra 90 günlük süre içinde evlenmek zorunda olduğumuzu biliyorum. fakat siz kaç gün içinde evlenilmesini öneriyorsunuz? evlenildiğinin resmi yerlere haber verilmesi sonucunda amerikada kalma süreniz sadece 90 gün olmaktan kurtuluyor mu? ya da sonrasında green carda başvurulduğunda direkt süre uzuyor mu?

                      Yorum


                      • Evlendikten sonra AOS (Adjustment of Status) icin basvuruyorsunuz ve calisma izninizi bekliyorsunuz ve tabi yasal oluyorsunuz, durumunuz pending statusunde oluyor. Yesil kart mulakat siraniz gelince mulakata girip yesil kartinizi aliyorsunuz. Bu temporary yani gecici 2 yillik green kartiniz oluyor. Verildigi tarihten itibaren 2 yilin dolmasina 3 ay kala devamli green kart icin basvuruyorsunuz (I-751) bu islem bitince de temelli yesil kart sahibi oluyorsunuz.
                        Fethiye Temiz

                        "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                        Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                        "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                        Yorum


                        • Orjinal yazı sahibi: GentleDoe View Post
                          Evlendikten sonra AOS (Adjustment of Status) icin basvuruyorsunuz ve calisma izninizi bekliyorsunuz ve tabi yasal oluyorsunuz, durumunuz pending statusunde oluyor. Yesil kart mulakat siraniz gelince mulakata girip yesil kartinizi aliyorsunuz. Bu temporary yani gecici 2 yillik green kartiniz oluyor. Verildigi tarihten itibaren 2 yilin dolmasina 3 ay kala devamli green kart icin basvuruyorsunuz (I-751) bu islem bitince de temelli yesil kart sahibi oluyorsunuz.
                          anladığım kadarıyla AOS'a başvurur başvurmaz yasal oluyorum artık. doğru değil mi?

                          peki siz kaç gün içerisinde evlenilmesini öneriyorsunuz? nişanlım bi hafta içinde hemen evlenelim istiyor, öyle duymuş işlemlerin hızlı olması için ama doğruluk payı var mı acaba? ben en azından 2-3 hafta geçer rahat rahat hallederiz diye düşünmüştüm de.

                          Yorum


                          • Su anda da yasalsiniz zaten neden aksini dusundugunuzu anlamadim. K1 vizesiyle gelmissiniz, yasal olarak girmissiniz, 90 gunluk yasal vizeniz var. Bir an once evlenmeniz sizin yarariniza cunku evlendikten sonra evlilik sertifikasini hemen almayacaksiniz, size 10-20 gun icinde gonderecekler. O sure zarfinda da diger belgeleeri ancak toplarsiniz zaten. 90 gun bitmeden de basvurmus olmaniz lazim. 90 dediginiz ruzgar gibi gecer. Hic degilse ne kadar once basvurursaniz calisma izniniz o kadar cabuk gelir.
                            Fethiye Temiz

                            "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                            Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                            "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                            Yorum


                            • Orjinal yazı sahibi: GentleDoe View Post
                              Su anda da yasalsiniz zaten neden aksini dusundugunuzu anlamadim. K1 vizesiyle gelmissiniz, yasal olarak girmissiniz, 90 gunluk yasal vizeniz var. Bir an once evlenmeniz sizin yarariniza cunku evlendikten sonra evlilik sertifikasini hemen almayacaksiniz, size 10-20 gun icinde gonderecekler. O sure zarfinda da diger belgeleeri ancak toplarsiniz zaten. 90 gun bitmeden de basvurmus olmaniz lazim. 90 dediginiz ruzgar gibi gecer. Hic degilse ne kadar once basvurursaniz calisma izniniz o kadar cabuk gelir.
                              sanırım kendimi iyi ifade edemedim ben. sormak istediğim şey AOS'a başvurduğumda herhangi bir cevap gelmese dahi girişimden 90 gün sonra yasal olarak kalmaya devam edip etmiyor olmam. yani diyelim K1 ile ülkeye girdim. 80. günde AOS'a başvurdum. herhangi bir cevap 10 günde gelmez fakat sadece buna başvurmuş olmam dolayısıyla 90 gün sınırım kalkıyor, 90 gün geçse dahi yasal oluyorum, değil mi?

                              ama dediklerinizden yola çıkarak her halükarda işlemleri bir an önce halletmeye başlayacağız. cevaplarınız için teşekkür ederim.

                              Yorum


                              • girisinizden itibaren 90 gun icinde evlenip, AOS basvurusunu yaptiysaniz sorun yok.
                                Fethiye Temiz

                                "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                                Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                                "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                İşleniyor...
                                X