Unconfigured Ad Widget

Collapse

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

H1-B den vatandaşlığa geçiş ?

Collapse

Unconfigured Ad Widget

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • H1-B den vatandaşlığa geçiş ?

    merhaba,
    diyelim bir firma benim adıma çalışma izni almak için bu belaya bulaştı ve bir sürü evrak işi vs. ve ben H1-B yoluyla çalışma izni aldım. bu izin süresi 6 yılmış.
    peki Sorum şu:
    bu 6 yıl çalışma izni süresi zarfında 5 yıl sonunda vatandaşlığa başvurabiliyormuyuz ? tıpkı lottery greencard sahipleri gibi ? yoksa 6 yıl sonra geri mi postalıyorlar ?
    (lottery ile greencard çıkma şansı 1/157 olduğu için ona başvurun demeyin )
    teşekkür ederim.
    Last edited by hcetiner; 28-10-2016, 16:09.

  • #2
    Birakin vatandasligi yesil karta bile basvuramazsiniz. Ancak; sirket sizden cok cok memnun kalirsa ancak sirket sizin icin yesil kart icin basvurabilir.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

    Yorum


    • #3
      Cevabınıza bağlı olarak ikinci soru:
      şirket memnun kaldı ve greencard'a başvurmaya ikna oldular diyelim.
      hangi metodla başvuruyor ? onda da çekiliş ya da kota var mı ? yoksa şirket istedi adıma diye greencard veriyorlar mı ?
      değerli cevaplarınız için şimdiden sağolun

      Yorum


      • #4
        Cekilis ya da kota var mi bilmiyorum ama degisik bir yontemi var ve sirketin avukatlari yapiyor. Normal yesil karttan daha uzun suruyor diye biliyorum.
        Fethiye Temiz

        "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

        Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

        "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

        Yorum


        • #5
          H1B ile girdiğiniz şirketler genellikle 2 yıl sonra Eb2 eb3 gibi seçenekler ile green card a başvurur.
          Zaten H1B genelde bu ara bölüm için. Firmadan firmaya değişebilir.
          Ancak bu green card başvurusunda kura felan yok.

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: erkan_k View Post
            H1B ile girdiğiniz şirketler genellikle 2 yıl sonra Eb2 eb3 gibi seçenekler ile green card a başvurur.
            Zaten H1B genelde bu ara bölüm için. Firmadan firmaya değişebilir.
            Ancak bu green card başvurusunda kura felan yok.
            Merhaba Erkan_k,
            Sen bir ara E2 vizeyi araştırıyordun. Son durumun nedir.? Var mı herhangi bir gelişme.?
            Last edited by sea; 01-11-2016, 12:34. Reason: imla

            Yorum


            • #7
              Ben h1b yi iki yıl üst üste denedim. Kuradan çıkmayınca bıraktım TR de eski işime devam ediyorum GC ye başvuruyorum.

              Yatırımcı vizeleri bana çok uygun değil.

              Yorum

              Unconfigured Ad Widget

              Collapse
              İşleniyor...
              X