Unconfigured Ad Widget

Collapse

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

H1B ile ailemle gidebilirmiyim

Collapse

Unconfigured Ad Widget

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • H1B ile ailemle gidebilirmiyim

    Merhabalar, kısaca durumumu anlatmaya çalışıcam.

    32 yaşındayım, evli (eşim çalışmıyor) ve 2 çocuk var, İstanbul da yaşıyoruz. İngilizcem film ve kitap okumaya yetiyor ama 100% anlıyorum da diyemem, hiç pratik yapmadım, konuşmam güzel değil. Bende ve çocuklarımda hem Türk hem Fransız vatandaşlığı var (bende dil de var). Eşim sadece türk vatandaşı.

    Bilgisayar yazılımcıyım, neredeyse 10 yıllık bir tecrübem var, maddi açıdan sıkıntı çekmiyorum hatta amerikaya giderken biraz birikmiş param olur yanımda.

    Bundan sonra sıkıntı yaşamazsam amerika'da yaşamak istiyorum, kafamdaki sorularım:

    1 - Oradan bir iş teklifi alabilirsem H1B vizesi mi başvuru yapacaklar bana. Bu vizeyle amerikaya gidersem sonra orada full temelli kalabilme imkanı yakalayabilirmiyim kolayca? yani böyle 2-3 yıl orada yaşayıp buraya zorunlu dönüş yapmak istemem.
    2 - Yazılım sektöründe çok kolay iş bulunabildiğinden amerikada olduktan sonra işsiz kalma gibi derdim olmaz, işim olduğu sürece beni atabilirler mi, vizen bitti artık yenisi de vermiyoruz gibi şeyler oluyor mu?
    3 - Ben çalışmaya gidersem, yanımda eşim ve çocukları kolayca götürebilirmiyim?

    Daha da kısacası, iş teklifi ile amerikaya gidip ve sonra orada ömür boyu orada yaşayabilirmiyim ailemle beraber?

  • #2
    Hersey size bagli.. size H1B alacak olan sirket sizden memun kaldigi surece vizeniz yenilenir, sirket sizden cok memnun kalirsa sizin icin yesil kart basvurusu yapabilir. H1B ile calistiginiz surece esiniz ve cocuklariniz H4 vizesiyle yaninizda olur ama calisamaz.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

    Yorum


    • #3
      Tşkler GentleDoe cevap için,

      Şu an aklıma gelen yeni sorlar var:

      1 - Peki bu H1b vizesini bir yerlerde çalıştığım sürece (diyelim green card başvurusu yapan şirket bulamadım) istediğin kadar uzatabilirmisin? misal 10 yıl. yani bu H1b vizesi başvurusu yapan şirket bulduğum sürece orada kalabiliyormuyum?
      2 - Örnek 3 yllık H1b çıktı ve 65000 çekiliş kazanların içindeyim, gittim ve şirket ile 1 yıl sonra yollarımı ayırdım, orada 2 yıl daha kalma hakkım var mı çalışmadan bile yoksa illa ki hemen başka bir iş mi bulmam lazım?
      3 - 10 yıl sonra amerikada kaldığını ıspatlayabilirsem vatandaşlığı veriyorlar mı zorluk çıkarmadan? eşim ve çocuklarım da alabilirler mi vatandaşlığı o zaman?

      Yorum


      • #4
        Hayir Amerika'da oturum izni icin (bakin vatandasligi bile demiyorum) ne kadar sure orada kaldiginiz onemli degildir, oyle olsa 20 senedir Amerika'da kacak y asayanlar coktan vatandas olurdu. H1B vizesini size hangi sirket sponsor olup aldiysa orada calismak zorundasiniz.
        Fethiye Temiz

        "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

        Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

        "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

        Yorum


        • #5
          Şimdi bana H1B alacak şirkette 1 sene sonra daha cazip bir teklif alırsam yine amerikadan değiştiremem mi yani diyorsunuz? O şirket bana yine H1B alsa mesela?
          Benim hedefim de vatandaşlık almak var, veya green card, yani orada kalmak istiyorum. 2-3 sene sonra böyle H1B hakkın kalmadı, ve mesela çalıştığım şirket battı (ki bazen teknoloji şirketler batabiliyor) hadi TR'ye geri dön demelerini istemiyorum yani. Öyle bir durum gelme ihtimali büyük mü yoksa endişelenmeme gerek yok mu acaba?
          Yani benim çalıştığım sektörde her zaman iş bulunur.

          Yorum


          • #6
            H1 almasi kolay bir vize degil sirketler icinde.. Kota var. Isteseler bile o kotada onlara cikmayabiliyor. O yuzden bir garantisi yok. Ayrica dunyanin heryerinden IT ci var Amerikada, gelmek isteyende cok malum..Yani oyle geldim kalirim garantisi malesef yok..Oncelikle cok iyi ingilizce biliyor olmalisiniz butun bu islemler icin.
            Once ondan ve cok iyi haziranmis bir CV den baslayin..

            Yorum


            • #7
              İlk H1B almak için anladım kolay olmayabilir, ama diyelim artık amerikada çalışıyorsun H1B ile sonra daha cazip teklif geldi ve başka şirket sana H1B yapmak isterse o kotaya katılmıyor diye biliyorum, yanlış mıyım?
              İngilizcem süper değil ama kötü de değil, her türlü anlıyorum, yazıyorum, konuşmada pratiğim yok ama bunu accenla beni anlarlar diye düşünüyorum.
              Dünyanın her yerinde IT ci var tabi, söylemek istediğim bizim sektör sürekli işe alım yapıyor, daha tecrübesi olup ta iş bulamayan yazılımcıyı göremedim. Tabi bir kaç yıl sonrasını şimdiden tahmin etmek zor ama elimizde olan bilgilerle yazıyorum şimdi.

              Yorum


              • #8
                Alaninizda cok iyiyseniz ve sizi alacak diger bir H1 veren sirket bulursaniz degistirirsiniz tabii.. Ama ilk H1 icinde sonrasi icinde oturup telefonda yada skypeda uzun uzun birileri ile interview yapacaksiniz unutmayin.
                IT alaninda H1 piyasasi Hintliler elinde ve adamlarin ikinci dili ingilizce..

                Yorum


                • #9
                  Alanımda iyi sayılırım, tecrübe de var istek de var. hintlilere karşı avantajım da ingilizce konuşmam süper olmasada 3 dil konuşuyorum toplamda (yani amerika için fransızca hintli den daha değerlidir diye düşünüyorum genel olarak).

                  Benim asıl kafama takılan konu şu, oraya diyelim gidebildim, sonra çocuklarımı okula vericem, sonra bir kaç yıl sonra vize alamıyorum diye çocuklarımı tekrar Türkiye'ye veya Fransa'ya getirmek istemem.

                  Amerika'da diyelim şirketin birinde çalışıyorum ve beni kaybetmek istemiyorlar, bana green card alırlar mı? almaları kolay mı? kota var mı o zaman?

                  Cevaplarınız için tekrar tşkler

                  Yorum


                  • #10
                    Sirket sizin adiniza yesil kart basvurusu yapabilir dedim zaten, ama 5 sene gibi bir sure H1B ile calistiktan sonra. Evet baska bir sponsor sirket bulursaniz degistirebiliyorsunuz.
                    Fethiye Temiz

                    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                    Yorum


                    • #11
                      Şirket de green card'a başvurduğunda kotaya takılmıyor dimi, sadece formalite mı oluyor?

                      Yorum


                      • #12
                        Sponsor firma bulun... Kotayi asip calisma iznini alin sonra bu sorulari dusunun lutfen....

                        Yorum


                        • #13
                          İzin zor çıkar diye mi sonra düşün diyorsunuz yorgunsavascı?
                          Ben yolun başında hedef koyarım öyle yola çıkarım. Neyse biraz da resmi amerikan sitelerden de bilgi aldım sanırım okuduğum kadarıyla amerikada çalıştığın sürece vize, Green card alırsın bi şekilde ve orada kalırım.
                          İlk adım şimdi english conversation club lere katılıp yıl başından sonra sponsor firma bulup çekiliş kazanmak.
                          Bilgilendirmeler için tşkler.

                          Yorum


                          • #14
                            Aynen dereyi gormeden pacalari sivamayin diyorum.
                            Calisma izni ile gelmis ve vatandas olmus biri olarak izninizle bunu soylemeye hakkim var diye dusunuyorum....

                            Once bir sponsor sirket bulmanin zorlugunu arastirin hayaller kurmaya baslarsiniz.
                            Last edited by yorgunsavasci; 20-09-2015, 13:11.

                            Yorum


                            • #15
                              yorgunsavasci yol zor ve çok fazla heveslenme belki hayalin hiç gerçekleşmeyebilir demek istiyorsun sanırım. uyarın için tşkler.

                              Benim ileri düşünmemin sebebi çocuklarım, onlar için uzun vade düşünmek zorundayım, en azından tüm itimalleri gözümden geçirmek zorundayım onlar için.

                              1 - Aklımdan geçti sadece, olmayacağını düşünüyorum ama sormak istiyorum yinede, 2 sponsor şirket bulup şansını 2 ye katla gibi imkan yok dimi?

                              2 - Ve ne zaman amerikadan iş aramaya başlasam, ben şubat ayında hız vereyim diye düşünüyorum?

                              3 - Diyelim sponsor buldum ve 1 nisanda dosyamı verdiler ve onay aldım, amerika'ya ne zaman gidebilirim? yani onay gelmesi ve gidebilmem ne kadar sürer?

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              İşleniyor...
                              X