Unconfigured Ad Widget

Collapse

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

h1 vizesi sponsorluk ve iş bulma hakkında.

Collapse

Unconfigured Ad Widget

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • h1 vizesi sponsorluk ve iş bulma hakkında.

    herkese selamlar,

    bu forumdaki bir çok yazıyı okudum , bir o kadar da google aramalar yaptım ancak tam olarak aradığım bilgiyi ya bulamadım yada gözden kaçırdım , bazı sorularım var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    danışman olarak çalıştığımız amerikan firmalarından biri bana sponsor olabileceğini iletti, bu durumda ;

    sponsorluk olayı , firma avukatının benim adıma h1b için başvuru yapması demek mi yoksa bu USA kriterlerine göre farklı bir anlam mı taşıyor ?

    bu firmanın(15-20 kişinin calıstığı bir yazılım danısmanlığı firması) sponsor olacağını düşünürsek ; sadece bu firmada mı çalışabilirim gecici olarak yoksa sponsorluğu burdan alıp xx bir firmada iş arayabiliyor muyum ?

    premium processing'in ayrıcalığını tam olarak anlayamadım, nisan ayını beklemeden başvurabiliyor muyuz bu sayede ?

    sponsorluk olayı hiç gündemde yoktu muhabbet ederken birden ortalığa çıktı bu nedenle zaman kaybetmeden işlemlere başlamak istiyorum.

    herkese teşekkürler.

  • #2
    H1B vize basvurulari sponsor firma tarafindan 1 Nisan'da yapilir ve kota oldugu icin her basvuru olumlu sonuclanmaz. Sonuclananlar ise Ekim ayinda ise baslayabilir. Premium basvurunun da garantisi yok. H1B vizesine hangi sirket sponsor olduysa sadece o sirkette calisabilirsiniz.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

    Yorum


    • #3
      merhabalar,

      tesekkür ederim bilgiler icin.

      Yorum


      • #4
        Herkese selam, benim de bir sorum var, bunun için ayrı başlık açmayayım.

        36 yaşındayım. 13 yıllık tecrübemle mücevher tasarımcısıyım. Son zamanlarda bu işi amerikada yapmak ve orda yaşamak fikri belirdi. Son bir hafta içerisinde 4-5 tane iş başvurusun da bulundum.

        Greencard lottery pdf lerini indirdim, gördüğüm kadarıyla "Computer assisted jewelry design CAD software" birinci derecede önemli iş grubunun içinde yer alıyor...

        Sorum şu; çalışan arıyoruz ilanı olan 4-5 firmaya iş başvurusunda bulunmuştum. Yanlız bunu dümdüz ingilizce kendimi, becerilerimi, tecrübemi anlatır şekilde yaptım. Belirli bir form ve şablonda yapmadım. Olumlu-olumsuz hiç geri dönüş olmadı. Yani nezaketen bir -hayır,teşekkürler" bile görmedim. Bunun nedeni benim amerikada bir iş başvurusu yapacak şablonu bilmemem mi? veyahut bütün amerikadaki iş ilanları yüz binlerce başvuru alıyorda, benim bir evet-hayır beklemem çok mu iyimser? şimdiden teşekkürler.
        ilaveten kardeşim turist vizesi ile LA da işe başladı.
        Last edited by Kaelthas; 22-12-2016, 16:29.

        Yorum


        • #5
          Oncelikle kardesiniz kacak calisiyor ve ozellikle bu aralar bu cok tehlikeli bir is ilerde Amerika hayallerine sonsuza kadar veda edebilir. Size gelince Amerika icin CV'leri bir arastirin. Resim, medeni haliniz gibi bilgileri koyduysaniz direk cope gider. Kaldi ki adresiniz Amerika degil, telefon numaraniz Amerika degil, size donus yapmamalari normal. Amerika'da calisabilmek icin oncelikle uygun bir vizeniz olmasi gerekiyor ya da green kardiniz.
          Fethiye Temiz

          "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

          Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

          "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: GentleDoe View Post
            Oncelikle kardesiniz kacak calisiyor ve ozellikle bu aralar bu cok tehlikeli bir is ilerde Amerika hayallerine sonsuza kadar veda edebilir. Size gelince Amerika icin CV'leri bir arastirin. Resim, medeni haliniz gibi bilgileri koyduysaniz direk cope gider. Kaldi ki adresiniz Amerika degil, telefon numaraniz Amerika degil, size donus yapmamalari normal. Amerika'da calisabilmek icin oncelikle uygun bir vizeniz olmasi gerekiyor ya da green kardiniz.
            Değerli vaktiniz için teşekkür ediyorum. Ben zaten sponsor arıyorum. Başvurularımı sponsor olma ihtimalleri üzerine kuruyorum.. Olup-olmamaları bir kenara dursun, no thanks kadar basit 2 kelimeyi yazıp göndermiyorlar ve problem benim işe başvuru şeklimde diye değerlendirmeye başladım.

            Amerikada cv ile ilgili googledan birşeye ulaşamadım, belki de benim beceriksizliğim.

            Resim ve medeni bilgileri koymadım ama koymak neden çöpe gitmesine vesile oluyor, merak ettim.

            Yorum


            • #7
              Resume template olarak bakarsaniz bulursunuz.

              Neden cope attiklarina gelince; Amerika'da resumelere resim, cinsiyet ve medeni durum koymak yasalara aykiridir. Is ilani verilirken bile "bayan araniyor" "bay araniyor" ya da "su yasta araniyor" gibi bilgiler Turkiye'nin aksine yasaktir cunku ayrimcilik yasalara aykiridir. O yuzden de daha gorur gormez gerisini okumazlar bile.
              Fethiye Temiz

              "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

              Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

              "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

              Yorum


              • #8
                h1 vizesi

                Merhabalar,

                Türkiye'de bir tekstil firmasında çalışıyorum ve Amerika'da yeni kurulmuş bir firma kendileriyle çalışabileceğimi bildirdiler.

                İTÜ Tekstil Mühendisliğinden mezunum ve 11 yıldır tekstil sektöründe çalışıyorum. USA'de kurulan firma içinde tekstili de barındıran bir ticaret firması.

                çalışma izni alabilmek için ne yapmam gerekiyor acaba? bazı danışmanlar bir dilekçeyle ve orada çalışabileceğim bir yazıyla bu işlemin çok kolay olduğunu bildiriyorlar ancak konu çok havada kalıyor. nasıl hareket etmem gerektiğiyle ilgili konusunda uzman kişilere ihtiyacım var. ne yapmam gerekiyor acaba? nereden başlamalıyım?

                teşekkürler.

                Yorum


                • #9
                  Hayir o sekilde olmaz. Sizinle calismak isteyen firma sizin icin H1B basvurusunda bulunmasi gerekiyor. Bu da 1 Nisan'da basvurulan bir vize ve kota var. Kotayi asar da adiniz cikarsa, islemler tamamlandiktan sonra takibeden Ekim ayinda baslayabilirsiniz.
                  Fethiye Temiz

                  "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                  Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                  "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                  Yorum


                  • #10
                    Tekrar merhaba. Bu belirttiğim şirket büyük bir yartırımla manhattan'da ofis açtı ve tamamen ihracatçıların olduğu bir birim. yani aslında konusunda önemli bir firma. bu durumda hem tekstil mühendisi olmam ve hem de tekstil sektöründe uzun yıllar tecrübem olması bu konuyu daha da hızlandıramıyor mu? yani h1b kotasından muhaf olma durumunu yaratmıyor mu?

                    ayrıca son olarak eğer lottary'ye gireceksem şu an çalıştığım firma, us'de kurulan bu firmanın adresini kullanarak şirket kurabiliyor. bu şirketi kurmak çok uzun ve ciddi yatırımlar mı gerektiriyor? yani aslında yatırımı firma sahibinin yapması ve benim de üst düzey çalışan olarak çalışma vizesi almam mümkün müdür? dorğu ve hızlı bir yol bulmam gerekiyor aslında çok maliyetli olmayacak şekilde
                    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

                    Yorum


                    • #11
                      Malesef H1B vizesinde muaf olmak gibi bir sey yok.. Biz hemen Turk gibi dusunuyoruz "bir yolu olmali" tarzinda ama ABD'de isler oyle yurumuyor. Sirket sizi Turkiye'deki sirketin bir elemani gibi gondermesi icin L vizesi alabilir ancak o da belli bir sure icindir ve devamli oturma hakki vermez. Ona bakarsaniz H1B vizesi de kotada ciksaniz bile bir hayli masrafli bir vizedir o yuzden her firma yanasmaz. Yani hem hizli hem az masrafli bir yolu yok. Ya da Amerikan vatandasi birini bulup evleneceksiniz.


                      Orjinal yazı sahibi: yalcin_1979 View Post
                      Tekrar merhaba. Bu belirttiğim şirket büyük bir yartırımla manhattan'da ofis açtı ve tamamen ihracatçıların olduğu bir birim. yani aslında konusunda önemli bir firma. bu durumda hem tekstil mühendisi olmam ve hem de tekstil sektöründe uzun yıllar tecrübem olması bu konuyu daha da hızlandıramıyor mu? yani h1b kotasından muhaf olma durumunu yaratmıyor mu?

                      ayrıca son olarak eğer lottary'ye gireceksem şu an çalıştığım firma, us'de kurulan bu firmanın adresini kullanarak şirket kurabiliyor. bu şirketi kurmak çok uzun ve ciddi yatırımlar mı gerektiriyor? yani aslında yatırımı firma sahibinin yapması ve benim de üst düzey çalışan olarak çalışma vizesi almam mümkün müdür? dorğu ve hızlı bir yol bulmam gerekiyor aslında çok maliyetli olmayacak şekilde
                      yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
                      Fethiye Temiz

                      "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                      Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                      "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                      Yorum


                      • #12
                        Fethiye Hn sizin söylediklerinize göre bu durumda gelmekten vazgeçmeliyim

                        şaka bir tarafa iş teklifinde bulunan firmanın örneğin E türü bir vizeyle beni alması mümkün değil mi? yani bri yolu yok mu diyorsunuz bu durumların?

                        Yorum


                        • #13
                          Vazgecmelisiniz demedim ama ben size mevcut durumlari soyluyorum.. E tipi vize yatirimci vizesidir, yatirimi siz mi yapacaksiniz? Ayrica cok cok buyuk paralar degilse yatirimci vizesi size devamli oturum saglamiyor zaten.
                          Fethiye Temiz

                          "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                          Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                          "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                          Yorum


                          • #14
                            Merhaba herkese,
                            Ben Amerika'da kendi dalımda iş buldum. fakat greencard yada herhangi bir çalışma belgem yok. İş başvurusu yapacağım yerde bunu ilettiğim zaman, Bu duruma tepkileri git mi olur yoksa kalifiyeli bir çalışan olduğunu anladıkları Zaman gerekli izini ve sponsor vs. İşleri onlar mı hallediyor? Benim yapacağım işlem ne olur bu süreçte, daha önce benzer bir durumla karşılaşan yada bilgisi olan varsa cevaplandırırsa çok sevinirim.saygılar

                            Yorum


                            • #15
                              Buyuk bir ihtimalle hic cevap bile yazmazlar.
                              Fethiye Temiz

                              "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

                              Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

                              "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              İşleniyor...
                              X