Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: I-130 ve I-485 (green kart sahibi olduktan sonra evlenmek)

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2016
    Mesajlar
    18

    Standart I-130 ve I-485 (green kart sahibi olduktan sonra evlenmek)

    Merhaba

    Green kart sahibi olduktan sonra evlenip eş ile amerikaya yerleşmek için en kolay yöntem nedir sizce?

    1- dil okulu, turist vizesi vs ile sevgilinin amerikaya gelip amerikada evlendikten sonra I-130'a başvurursak eş amerika da kalabilir mi?

    2- bu sırada I485 doldurursak eş amerikada legal olarak kalabiliyor mu? yani turist vizesi olursa mesela orada kalmaya devam mı eder. yoksa 6 ay sonra dönmesi mi gerekir? bir de turist vizesi nekadar uzayabilir? I-485 doldurunca I-130 görüşme zamanına kadar abd'de legal olarak kalabiliyor mu?

    3- V visa diye birşey var mı?

    4- green kart sahibi olup da bu eşi ile bu süreci yürüten varsa mesaj atarsa sevinirim.

  2. #2
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.794

    Standart

    Green kart sahibi birinin evlenip esini yanina getirmesi uzun surer, turist vizesiyle geldiginde evlenip kalirsa statu disi olur, calisma izni olmaz.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2016
    Mesajlar
    18

    Standart

    Uzun süre 1-2 yılın farkındayız. orada evlilik sonrası I-485 doldurulursa legal olunur mu? yada evlilik sonrası nasıl legal kalır.?

  4. #4
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.794

    Standart

    Bunun bir yolu yok.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2016
    Mesajlar
    18

    Standart

    dil okulu ile gidilirse legal kalınmıyor mu? sonuç olarak o vizeyi evlilik öncesi alabilir?

  6. #6
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.794

    Standart

    Yesil kart sirasi gelincceye kadar o kadar uzun yillar devamli okula gidip ogrenci vizesi statusunu devam ettirebilecekse yasal kalir tabi. Ama calisamaz.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2016
    Mesajlar
    18

    Standart

    turist vizesi ile de I-485 doldurulursa olur mu? Tam detayını bilmiyorum ama I-485 zaten bu işe yaramıyor mu?

    Yani evlenip I-130u legal olarak basvurduktan sonra I-485 Adjust Status ile I-130un görüşme zamanını beklemiyor muyuz?

  8. #8
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.794

    Standart

    Fatketmez sonucta esiniz icin gocmenlik basvurusu yapiyorsunuz, hangi formlarin doldurulmasi gerekiyorsa onlari dolduruyorsunuz zaten, bunlarin sure ile bir ilgisi yok. Sanirim I-130 vatandas olanlar icin.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

  9. #9
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2016
    Mesajlar
    18

    Standart

    ı-130 hem vatandaş hem green card sahibi olanlar için. Bu form sadece eşin Türkiye'de bekleyerek 1,5-2 yıl sonunda green card alması için yeterli.

    Ben sizin söylediğinize göre I-485 in hiç bir işe yaramadığını anlıyorum. Bu formu doldurmak 1140 dolar.

    Açıkçası bu şekilde başvuru yapmış birisi varsa işimi çok kolaylaştıracak. 2 yıl beklemek kimsenin ilk tercihi olmamalı.

  10. #10
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.794

    Standart

    Bu aralar yesil kartlinin esini getirmek 2 yil suruyorsa durmayin kabul edin, cunku vatandasin evlendigi kisiyi getirmesi bile 1 ila bir bucuk yil suruyor.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. green card sahibi ile evlilik yapmak
    By gremio in forum Amerikan Vizeleri
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 22-02-2017, 06:34
  2. greencard sahibi ile evlenmek
    By TTT in forum Green Card ve Göçmenlik
    Cevaplar: 19
    Son Mesaj: 22-07-2016, 05:55
  3. Cevaplar: 43
    Son Mesaj: 27-01-2016, 18:36
  4. Green Card Talihlisi Olduktan Sonra Amerika'ya Keşif İçin Gitmek
    By koskomako in forum Green Card ve Göçmenlik
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 28-01-2014, 14:58
  5. 10 Yillik kart icin muracaat ettim ama bosandiktan sonra
    By ibrahim demir in forum Green Card ve Göçmenlik
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 07-10-2013, 12:50

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •