Sayfa 12/14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon
140 sonuçtan 111 ile 120 arası

Konu: Amerikada evlilik / sonrasi islemler

  1. #111
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.370

    Standart

    Sorun yasamazsiniz, evlilik belgenizi yaninizda tasirsiniz ama pasaportunuzu degistirebilirsiniz isterseniz, bu islemleri bulundugunuz eyaletin bagli oldugu konsolosluktan yaparsiniz. Unutmamaniz gereken bir sey var ki o da, seyahat ederken pasaportunuzda hangi soyadi varsa biletinizi o soyadiyla almaniz gerektigi.


    Alıntı ezgi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Amerikada evlilik sonrasi Turk makamlari bilgilendirmeyle ilgili neler yaptiginizi ogrenebilir miyim. ?
    Evlilik tescilini konsolosluktan yaptirdim, e-devlet'ten kontrol ettigimde soyadim degisti fakat nufus cuzdanimi ve pasaportumu da degistirmeli miyim? Nisanlilik vizesi, oturum, vs artik ucan kusa dokuman hazirlamaktan biktim.
    Eger nufus cuzdanimi ve/veya pasaportumu degistirmezsem; Turkiye'ye girerken sorun yasar miyim sistemde evli olarak gorundugum icin? Deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
    Tesekkurler.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

  2. #112
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2016
    Mesajlar
    1

    Standart

    Merhaba Arkadaslar
    Konu OnurY tarafından (03-01-2017 Saat 03:20 ) değiştirilmiştir.

  3. #113
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2017
    Mesajlar
    1

    Standart

    Merhaba FethiyeHanim,
    Gectigimiz yil Eylul ayinda evlendim.Parmak izimi vermek uzere,gocmenlik ofisine gittim.Akabinde saglik raporu
    ile ilgili bir posta aldim.Istenilen raporu hazirlama yetkisi olan doktor, gerekli testleri yaptiktan sonra kapali bir zarf verdi.
    Aldigim bu zarfi, gocmenlik oficine posta ile mi gonderecegim,yoksa mulakata giderken yanimda mi goturecegim?
    Ayrica. biran evvel Turkiye`ye gitmek istiyorum babam rahatsiz.(esimle birlikte) sosyal guvenlik numaram ve seyahat iznimin
    ulasmasi sizce ne kadar surer?

  4. #114
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.370

    Standart

    Inanin bilemem, saglik raporunuz sizden istendiginde o mesajda yazar diye dusunuyorum ne zaman iletmeniz gerektigi. Turkiye'de olsaydiniz mulakatta yaninizda goturuyorsunuz ama Amerika'da nasil oluyor bilmiyorum. Seyahat dokumaniniz ne zaman gelir onu bilemiyorum, yakin zamanlarda deneyimlemis arkadaslar sanirim bir fikir verir.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

  5. #115

    Standart

    merhaba, k1 vizesi ile amerikaya girdikten sonra 90 günlük süre içinde evlenmek zorunda olduğumuzu biliyorum. fakat siz kaç gün içinde evlenilmesini öneriyorsunuz? evlenildiğinin resmi yerlere haber verilmesi sonucunda amerikada kalma süreniz sadece 90 gün olmaktan kurtuluyor mu? ya da sonrasında green carda başvurulduğunda direkt süre uzuyor mu?

  6. #116
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.370

    Standart

    Evlendikten sonra AOS (Adjustment of Status) icin basvuruyorsunuz ve calisma izninizi bekliyorsunuz ve tabi yasal oluyorsunuz, durumunuz pending statusunde oluyor. Yesil kart mulakat siraniz gelince mulakata girip yesil kartinizi aliyorsunuz. Bu temporary yani gecici 2 yillik green kartiniz oluyor. Verildigi tarihten itibaren 2 yilin dolmasina 3 ay kala devamli green kart icin basvuruyorsunuz (I-751) bu islem bitince de temelli yesil kart sahibi oluyorsunuz.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

  7. #117

    Standart

    Alıntı GentleDoe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evlendikten sonra AOS (Adjustment of Status) icin basvuruyorsunuz ve calisma izninizi bekliyorsunuz ve tabi yasal oluyorsunuz, durumunuz pending statusunde oluyor. Yesil kart mulakat siraniz gelince mulakata girip yesil kartinizi aliyorsunuz. Bu temporary yani gecici 2 yillik green kartiniz oluyor. Verildigi tarihten itibaren 2 yilin dolmasina 3 ay kala devamli green kart icin basvuruyorsunuz (I-751) bu islem bitince de temelli yesil kart sahibi oluyorsunuz.
    anladığım kadarıyla AOS'a başvurur başvurmaz yasal oluyorum artık. doğru değil mi?

    peki siz kaç gün içerisinde evlenilmesini öneriyorsunuz? nişanlım bi hafta içinde hemen evlenelim istiyor, öyle duymuş işlemlerin hızlı olması için ama doğruluk payı var mı acaba? ben en azından 2-3 hafta geçer rahat rahat hallederiz diye düşünmüştüm de.

  8. #118
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.370

    Standart

    Su anda da yasalsiniz zaten neden aksini dusundugunuzu anlamadim. K1 vizesiyle gelmissiniz, yasal olarak girmissiniz, 90 gunluk yasal vizeniz var. Bir an once evlenmeniz sizin yarariniza cunku evlendikten sonra evlilik sertifikasini hemen almayacaksiniz, size 10-20 gun icinde gonderecekler. O sure zarfinda da diger belgeleeri ancak toplarsiniz zaten. 90 gun bitmeden de basvurmus olmaniz lazim. 90 dediginiz ruzgar gibi gecer. Hic degilse ne kadar once basvurursaniz calisma izniniz o kadar cabuk gelir.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

  9. #119

    Standart

    Alıntı GentleDoe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Su anda da yasalsiniz zaten neden aksini dusundugunuzu anlamadim. K1 vizesiyle gelmissiniz, yasal olarak girmissiniz, 90 gunluk yasal vizeniz var. Bir an once evlenmeniz sizin yarariniza cunku evlendikten sonra evlilik sertifikasini hemen almayacaksiniz, size 10-20 gun icinde gonderecekler. O sure zarfinda da diger belgeleeri ancak toplarsiniz zaten. 90 gun bitmeden de basvurmus olmaniz lazim. 90 dediginiz ruzgar gibi gecer. Hic degilse ne kadar once basvurursaniz calisma izniniz o kadar cabuk gelir.
    sanırım kendimi iyi ifade edemedim ben. sormak istediğim şey AOS'a başvurduğumda herhangi bir cevap gelmese dahi girişimden 90 gün sonra yasal olarak kalmaya devam edip etmiyor olmam. yani diyelim K1 ile ülkeye girdim. 80. günde AOS'a başvurdum. herhangi bir cevap 10 günde gelmez fakat sadece buna başvurmuş olmam dolayısıyla 90 gün sınırım kalkıyor, 90 gün geçse dahi yasal oluyorum, değil mi?

    ama dediklerinizden yola çıkarak her halükarda işlemleri bir an önce halletmeye başlayacağız. cevaplarınız için teşekkür ederim.

  10. #120
    Senior Member GentleDoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Yer
    Oregon, USA
    Mesajlar
    14.370

    Standart

    girisinizden itibaren 90 gun icinde evlenip, AOS basvurusunu yaptiysaniz sorun yok.
    Fethiye Temiz

    "Bilgiye ihtiyacin olan zamanlari dusun, bilgini paylas"

    Lutfen herkese saygili olunuz, hakaretamiz yazilar forumdan banlanmaniza neden olur.

    "SORULARINIZI LUTFEN FORUMDA SORUNUZ, OZEL DANISMANLIK YAPMIYORUM"

Sayfa 12/14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon

Benzer Konular

  1. evlilik sonrasi green kart basvurusu icin belgeler formlar
    By pasur in forum Amerika'da Yaşam ve Resmi İşlemler
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 22-10-2016, 03:15
  2. Amerikada evlilik
    By Artemis in forum Amerika'da Yaşam ve Resmi İşlemler
    Cevaplar: 43
    Son Mesaj: 01-11-2011, 19:26
  3. green card sonrasi evlilik
    By cengiz144 in forum Green Card ve Göçmenlik
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 27-05-2011, 07:50
  4. amerikada evlilik
    By specialized-s@hotmail.com in forum Amerika'da Yaşam ve Resmi İşlemler
    Cevaplar: 23
    Son Mesaj: 18-10-2010, 10:10

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •