Go Back   Usa-Turk.com - Forum > Amerika > Amerikan Vizeleri > F-1 Öğrenci Vizesi

Seçenekler Stil
Alt 11-03-2010, 07:25   #1
ceyhun88
Junior Member

Standart tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliorum(vize alma şansı)

arkadaşlar mrb.ben okulumu bu sene bitiriyorum temmuz ayında 6 aylık dil okuluna gidicem bankada 34000 tl param var.1.sınıfta work and trawel dan ortalamam 1.85 olduğu için red aldım.şimdi ortalamam 2.7.vize alma şansım nedir acaba? LSI newyork dil okuluna kayıt oldum bu ay sonunda vize randevusuna gitcem.tekrar red almaktan korkuorum.neler yapmalıyım??
ceyhun88 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-03-2010, 00:30   #2
a_jo
Junior Member

yeniden vizeye gittğiniz takdirte gorusmede red alma nedeninz sorulacaktır,durumu anlatırsınız.. bu konuda pek bişiey diyemem. para olarakta okul ne kadar istiyor 6 aylık yaşam masrafları için ? I-20 alabilmeniz için okul ne kadar göstermenizi istiyor daha dogurusu? bende hemen hemen o miktarda para gösterip almıştım vizemi.
a_jo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Alt 15-03-2010, 19:21   #3
selcuk
Member

selcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selam, hangi okuldan mezun olacaksin, bolumun ne? Bence vizeyi alirsin. Sorun etme, kafana takma, ayrica gorusme sirasinda da heyecanlanma sakin
selcuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-2010, 06:05   #4
ceyhun88
Junior Member

vizeyi alamamam için bi neden yok şuanda ama work and traveldan daha önce red aldığım için endişeliyim alamıcam diye.bu arada osmangazi üniversitesi makine mühendisliği bölümünden mezun olucam bu sene.Work and travelda vize alamama sebebim ortalamamdı. o zaman 1.85 idi.şimdi 2.7...
Alt 18-03-2010, 06:30   #5
ceyhun88
Junior Member

arkadaşlar bir de babamın kendi adına şirketi var(doğalgaz firması).dönünce ne yapcaksın dediklerinde babamın yanında çalışıcam desem sizce nasıl olur.şimdiden teşekkürler...
Alt 09-04-2010, 01:18   #6
ymbasaranlar
Member

Kesinlikle alırsın adım gibi eminim ben de makine mühendisiyim ortalamam aynı bankada seninkinden çok daha az para gösterdim babam doğalgaz firması yok emekli ama ben doğalgaz firmasında çalıştım :-)
ymbasaranlar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-04-2010, 03:10   #7
ceyhun88
Junior Member

cevabın için saol ymbaşaranlar arkadaşım.inşallah dediğin gibi olur dilokulundan kabul yazımı da aldım tek engel vize kaldı önümde
Alt 15-04-2010, 04:58   #8
dragut87
Junior Member

ben de haftaya dil oklu vizesi için giricem ve banada kesin alırsın diyolar ben cede alırız kafanı yorma.Work and travel da önemli olan not oldugu için ,dil okulu vizesi alıcağında o retin hiçbir önemi kalmıyo inan bana , sen sadece bu kez eknomim iyi diyeceksin eğer işin garantiye almak istiyosan TMMOB makine mühendisler odasından ingilizce bir yazı al, yazının içeriğinde makine mühendislerini görev tanımı bile olsa elçilikler büyük bir kurulustan yazı alındığı için gözü kapalı vize veriyor.
Bende satjyer avukatım gittim ankara barosundan yazı aldım bence sende almasın
dragut87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-04-2010, 06:19   #9
ceyhun88
Junior Member

hm söylediğin çok iyi oldu ben alıyım o belgeyi.bana da alırız gibi gelio ama işte bi vize reddim olduğu için önceden biraz geçmişin korkusu varama dediğin gibi bu başka bi program hem şimdi ortalamam da yüksek bakalım alırız inşallah
Alt 02-07-2010, 10:01   #10
technopark
Junior Member

merhaba arkadaşlar ben hem dil hemde okumak için america gidicegim allah kısmet ederse tabiki vize alırsam vize alamamaktan korkuyorum yeterli derecede hesap özetinde para göstericem benım sıkıntım bu değil biraz heyecanlanıyorum korkuyorum şimdi okul benım I-20 göndericek bu hafta elımde olur bende hemen vize için müraacaat edicem yalnız su anda 3 agustos veriyorlarmıs randevu benım okulumm 7 eylülde açılıcak vize için ne belgeler lazım ve neler yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden alakanıza ve bilgileriniz için tşk ederim allah razı olsun ve ingilizce fazla bilmiyorum bu yüzden türkçe mülakkat yapmak zorunda kalıyorum bunun için bir sorun olusur mu aacaba !!...
technopark isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil